CATALÀ / CASTELLANO

ELS NOSTRES SERVEIS

ELECTRODOMÈSTICS MAQUINÀRIA D’HOSTALERIA I REFRIGERACIÓ

ELECTRODOMÈSTICS - cabezera

MURIOLTEC ÉS LA SOLUCIÓ DEFINITIVA I RÀPIDA PER A QUALSEVOL PROBLEMA O AVARIA EN ELECTRODOMÈSTICS, MAQUINÀRIA D’HOSTALERIA I REFRIGERACIÓ

 Fem instal·lacions, manteniments i reparacions. Totes les marques i tots els sistemes.

Si no es pot reparar, canviem per nou, sempre amb la millor relació qualitat/preu.

Atenem particulars, comerços, hostaleria i comunitats.

Treballem amb materials de qualitat que ens permeten entregar als nostres clients la Garantia MURIOLTEC certificada per escrit a la finalització de totes les feines.

 Si tens una avaria o el teu electrodomèstic o maquinària no funciona bé , no dubtis en trucar-nos, SOM RÀPIDS I EFICAÇOS, ESPECIALISTES EN PROBLEMES CRÒNICS I DE DIFÍCIL SOLUCIÓ.

Solucionem problemes de resistències, termòstats, commutadors, bombes, targetes electròniques / mòduls electrònics, sensors,… Problemes de bloqueig, falta d’ aspiració en campanes, desaigües, fuites d’aigua, salts en el diferencial, vaixelles amb restes de calç, retards en programes,..etc

 Especialistes en MAQUINÀRIA D’HOSTALERIA i REFRIGERACIÓ comercial / industrial

Instal·lem, mantenim i reparem càmeres frigorífiques i les fem a mida.

 Instal·lem, mantenim i reparem (industrial – comercial – domèstic a Gas, Propà, Butà o elèctric): Rentadores, Assecadores, Rentaplats, Cuines, Planxes, Neveres, Microones, Cafeteres, Creperes, Fregidores,  Campanes extractores, Fabricadores de gel, Neveres mostrador, Congeladors, Conservadors de calor i fred.

Forns elèctrics, de gas, Forns rotatius, càmera de vapor, càmera de llevat… Fem adaptacions de forns de llenya existents a Pèl·let.

 Cuida els teus Electrodomèstics, la teva maquinària d’hostaleria i les calderes; DESCALCIFICA L’AIGUA.

Instal·lem descalcificadors domèstics, comercials i industrials. Reparem descalcificadors, fem manteniment i recuperació de descalcificadors amb resines saturades. Realitzem anàlisis de qualitat de l’aigua de consum o de servei.

4 de cada 10 reparacions que es realitzen en sistemes que utilitzen l’aigua són a causa de l’acumulació de calç

Fem manteniments preventius i correctius de totes les instal·lacions domèstiques, comercials, industrials i d’hostaleria.

Actualitzem les teves instal·lacions de maquinària connectada a llum, gas i aigua segons normativa amb els seus respectius butlletins certificats per a l’obtenció dels serveis corresponents.

Fem inspeccions i butlletins per a la totalitat dels serveis.

 Aconseguim renovar les teves antigues instal·lacions de maquinària d’hostaleria amb la millor relació qualitat preu i la menor obra possible.

Instal·lem i reparem sistemes d’osmosi inversa i mantenim i canviem els seus filtres.

Realitzem filtratges de l’aigua, depuradores i potabilitzadores domèstiques i comercials per UV.

Solucionem problemes d’acumulació de calç en l’ interior de la maquinària d’hostaleria, interior de les canonades d’aigua calenta i de les calderes.

Instal·lem bombes per estabilitzar i augmentar la pressió en cada punt de consum.

Moltes vegades, les avaries no es produeixen en els propis aparells, sinó que ells mateixos manifesten els primers símptomes d’un problema en la instal·lació.


DISPOSEM DE LES ÚLTIMES TECNOLOGIES PER A LA DETECCIÓ DE LES AVARIES A l’INTERIOR DE LES INSTAL·LACIONS


ELECTRODOMÈSTICS - in 2
ELECTRODOMÈSTICS - in 2

Atenció a empreses, hotels i comerços; Fem instal·lacions complertes, inclús clau en mà, agrupant la totalitat de les obres o adequacions per a obrir el vostre hotel, bar, restaurant, botiga, local, despatx, nau… Amb tota la documentació necessària segons normativa, Butlletins elèctrics, clima, gas i aigua.

 Redactem i documentem informes complerts amb imatges del teu sinistre per a totes les companyies d’assegurances. Inclòs dins del preu de l’ atenció a l’ avaria.

AVANÇAT ALS PROBLEMES;

Fem acurades inspeccions preventives per intentar preveure futures avaries en les teves instal·lacions. Proposem accions correctives sense cap mena de compromís de realització.

Una bona revisió a temps amb les posteriors correccions fetes t’estalvia futures avaries d’ urgència costoses i gens grates.

 Avui en dia la tecnologia ens permet no només gaudir dels serveis que utilitzen llum, aigua i gas, sinó que també ens permet protegir-los perquè durin molts anys.

La tecnologia també ens permet estalviar en el consum de llum,  aigua i gas d’ aquests serveis dels que ja difícilment en podem prescindir.

MURIOLTEC analitza la teva instal·lació per reduir el consum just al necessari. També per protegir-la segons les disposicions de les normatives i per les exigides per la majoria de les companyies d’assegurances.

 Redactem Estudis personalitzats, beneficia’t de les millores en consum a la baixa, reals i garantides.

 Volem ser part de les teves solucions, truca’ns, segur que ens recomanaràs.

Garantia MURIOLTEC certificada per escrit en tots els nostres treballs.

MÉS INFORMACIÓ:

Com podem observar el nom d’electrodomèstic es pot dividir en dues parts, aquestes dues parts són les que li donen la definició. En primer lloc trobem electro-, aquest nom és el que ens indica que es qualsevol aparell el qual funciona gràcies a una font d’energia concreta que és l’electricitat. En segon lloc trobem domèstic, com podem deduir aquesta segona part indica que aquest aparell subvencionat per electricitat és troba dins un espai o àmbit domèstic, és a dir, dins les nostres llars, que utilitzem dia a dia.

Pel que fa al funcionament d’aquests aparells aquest és senzill: disposen d’una entrada a un endoll a través del qual hi passa l’electricitat, aquesta electricitat arriba a l’aparell i, a  través d’un botó d’engegada, aquest comença a funcionar. Aquesta energia elèctrica és transformada per l’aparell en moviment, calor, fred, aire, etc. depenent de la funció específica al qual està destinat l’electrodomèstic en qüestió.

Els electrodomèstics han canviat molt des que per primera vegada van aparèixer a la les nostres vides fins al dia d’avui. Actualment, aquests han avançat molt i han evolucionat per tal de fer encara més còmode les nostres vides. Aquests nous electrodomèstics s’anomenen electrodomèstics intel·ligents. La idea és que aquests aparells intel·ligents permetin controlar des del nostre telèfon mòbil algunes de les tasques de la llar més pesades i freqüents com fer la compra, engegar la rentadora, netejar la pols, escalfar casa nostra, etc.

Pel que fa a la classificació dels electrodomèstics, aquesta és principalment si es tracta d’aparells o màquines destinades al vídeo i l’àudio els quals s’anomenaran de línia marró, o bé si estan dedicats a cuinar i netejar l’habitatge, llavors es tracta d’electrodomèstics de línia blanca.

Les possibles avaries que es poden tenir amb els electrodomèstics dependran específicament de cadascun d’ells però, de forma general, podem trobar:

 • Avaries en el cable a través del qual passa l’electricitat.
 • Averies en el botó d’engegada o apagada de l’aparell.
 • Avaries a l’entrada de l’endoll que l’hi proporciona electricitat.
 • Avaries amb la llum que indica s’hi l’aparell està en funcionament o no.
 • Mal manteniment de l’aparell o situació incorrecta d’aquest i per aquesta raó s’ha produït algun problema.
 • L’aparell en qüestió no funciona.
 • Avaries per acumulació de calç en els aparells.

 EL FRED DOMÈSTIC / LES NEVERES DOMÈSTIQUES

El fred domèstic, col·loquialment conegut com la nevera domèstica, la nevera quotidiana, el refrigerador, el frigorífic, o el congelador. Aquest és un dels electrodomèstics/màquina més comuns/a a qualsevol llar. Normalment les neveres les trobem a les cuines i consisteixen, bàsicament, en una mena d’armari que està aïllat tèrmicament.

L’objectiu de les neveres és conservar a una temperatura freda qualsevol cosa que es trobi dins d’aquest armari aïllat tèrmicament. Així doncs, els productes que solem dipositar en aquests electrodomèstics són aliments, ja que aquests en temperatures baixes es conserven en millor estat i durant més temps i, tanmateix, begudes per tal que el seu consum sigui més agradable.

En la majoria de casos les refrigeradores les trobem en un sistema compartit entre nevera i congelació. La part de nevera es sol mantenir entre 2 i 6 ºC, per altra banda, l’apartat de congelació es sol trobar a uns -18 i -20 ºC. Sovint el congelador també porta incorporat un aparell de fabricació de glaçons.

Pel que fa al funcionament d’aquests aparells, aquest és a través d’un sistema de refrigeració per compressió, el qual obté l’energia per a funcionar del corrent.

EL FRED COMERCIAL O LES NEVERES COMERCIALS

El fred comercial també és conegut, col·loquialment, com neveres comercials o cambres de refrigeració. Aquests aparells són semblants a les neveres domèstiques que tots coneixem però a gran escala. És a dir s’utilitzen en l’industria i en els comerços. La magnitud i capacitat d’aquests sistemes dependrà de cadascuna de les necessitats que requereixi l’empresa que la necessita i l’utilitza.

Principalment, aquests aparells els classifiquem de la següent manera:

 • Sistemes de refrigeració per cambres de refredament les quals poden ser simples “habitacions” refrigeradores o plantes senceres. Normalment aquests tipus són els que s’utilitzen pel manteniment i conservació d’aliments.
 • Sistemes de refrigeració per transport d’algun producte que requereix temperatures baixes. Aquest pot ser transport marítim, terrestre i aèri.
 • Sistemes de refrigeració per a central de fred retail les quals permeten el manteniment de productes freds i congelats.
 • Sistemes de refrigeració per al refredament d’aigua en blocs de pisos, hotels o hospitals. Sovint aquests sistemes estan relacionats amb els sistemes de climatització d’aquestes infraestructures.

El nom de fred comercial també fa referència al disseny, construcció i manteniment dels sistemes de refrigeració i les instal·lacions que aquests comporten.

L’objectiu de les neveres és conservar a una temperatura freda qualsevol cos que es trobi dins d’aquest armari aïllat tèrmicament.  En la majoria de casos les refrigedores les trobem aproximadament entre 1 i 6 ºC i, per altra banda, els aparells de congelació es solen trobar entre uns -18 i -30 ºC. Al ser sistemes molt més grans i generals la temperatura es pot ajustar molt més i pot ser molt baixa o no segons convingui al consumidor.

La primera persona que va parlar de refrigeració va ser Charles Tellier, aquest l’any 1867 va inventar un aparell per elaborar glaçons. Seguidament, aquest mateix autor es va centrar en el fred industrial i en les possibles funcions d’aquests. Finalment, en veure que aquests aparells podien ser útils per a qualsevol llar va fabricar els primers electrodomèstics amb una funció frigorífica per tal de conservar els aliments amb un millor estat.

Pel que fa als possibles problemes o averies que ens podem trobar amb les frigorífiques, són:

 • Mal manteniment i higiene del sistema
 • Problemes amb els panells frigorífics o evaporadors
 • Problemes d’aïllament tèrmic
 • Problemes amb els sistemes de des-humidificació
 • L’aparell no treballa o treballa permanentment.
 • Soroll excessiu en el funcionament de la nevera.
 • Pèrdua d’aigua de l’aparell, de manera que aquesta mulla el terra o la zona on es troba.
 • Obrir les portes excessivament o no tancar-les correctament.

 ELS RENTAPLATS COMERCIALS

El rentaplats és un aparell mecànic que serveix per netejar les restes de menjar restants als plats, olles, coberts, paelles, gots, copes i estris de cuina en general. Aquests aparells els podem trobar en restaurants i menjadors en els quals la quantitat d’estris bruts és molt gran i, també, en habitatges domèstics. En aquest cas ens fixarem en els aparells que es troben en restaurants i menjadors ja que aquests tenen un ús i unes característiques comercials diferents als domèstics.

El funcionament d’aquests aparells és a través de circulació d’aigua a temperatures normalment elevades (55-65 ºC) i, tanmateix, gràcies a detergents bastant forts. El rentaplats projecta aigua amb sabó en els plats, olles i estris bruts per a netejar-los i aigua per aclarir-los. Aquests sistemes de rentar plats sovint, també tenen un sistema d’aire calent per assecar els plats un cop nets.

El rentavaixelles industrial o comercial, normalment és una caixa gran amb una obertura a la part frontal. Al interior trobem diferents plates per tal de poder dipositar els estris bruts. En aquests aparells comercials els programes solen ser molt curts i de gran potència ja que l’objectiu és poder rentar molts plats en un temps no molt llarg. Tenen grans avantatges com l’estalvi d’aigua i la rapidesa. Els inconvenients són que els aparells no són molt econòmics d’entrada, que gasten electricitat i que, amb el temps, fan malbé alguns estris (sobretot de vidre i metall).

La magnitud i capacitat d’aquests sistemes comercials dependrà de cadascuna de les necessitats que requereixi l’empresa que la necessita i l’utilitza.

Els primers rentaplats moderns els va inventar Josephine Cochrane l’any 1886. Aquesta senyora era molt rica i tenia unes criades que li rentaven la vaixella. Ella va inventar el rentaplats perquè el seu servei no li espatlles una vaixella de porcellana xina.  Pel que fa a l’aparició dels primers electrodomèstics com a tal aquests arriben primer a bars, restaurants i menjadors i a partir dels anys 1970 es van expandir a les llars.

Pel que fa als possibles problemes o avaries que ens podem trobar amb les els rentavaixelles comercials, aquests són:

 • Fuites d’aigües
 • Desbordament d’aigua. Pèrdua d’aigua de l’aparell, de manera que aquesta mulla el terra o la zona on es troba.
 • L’aparell no desfà correctament el sabó
 • Mal manteniment i higiene del sistema
 • La vaixella queda plena de calç
 • El programa tarda massa
 • No s’escalfa l’aigua
 • Salta el diferencial
 • Soroll excessiu

 LES PLANXES INDUSTRIALS

Les planxes industrials són peces metàl·liques, normalment planes i primes que s’utilitzen tan a la llar a escala més petita com en restaurants o menjadors a nivell més gran. S’escalfen gracies a una flama de gas o gràcies a l’electricitat i la seva funció principal és cuinar-hi a sobre.

La flama o l’electricitat escalfen de forma homogènia tota la peça de metall de manera que es pot aprofitar tot l’espai que aquesta ocupa. Normalment es fa servir per cuinar-hi carn, peix i verdures. A diferència d’altres formes de cuinar amb les planxes els aliments no toquen el foc i, tampoc, agafen gust a fum ja que d’aquest no n’hi ha.

En relació a les planxes industrials cal especificar que aquestes solen ser molt grans i de gran utilitat en les cuines grans. Tanmateix, són fàcils de netejar ja que es tracta d’una superfície plana i el manteniment tampoc és dificultós.

Les possibles avaries que ens podem trobar amb aquests aparells són:

 • Problemes amb la instal·lació del gas que permet el funcionament de la planxa
 • La planxa no escalfa de forma homogènia en tota la peça o espai que ocupa
 • El sistema no s’engega
 • Falta d’higiene i manteniment

 LES FREGIDORES

Les fregidores són recipients, normalment amb una certa profunditat, els quals s’omplen d’oli i serveixen per a fregir aliments. Tanmateix, porten incorporat un objecte reixat que fa la funció d’escorredora. Existeixen fregidores industrials les quals són molt grans ja que la quantitat d’aliments que fregeixen és major i, també, n’hi ha de domèstiques les quals són més petites i es solen trobar com a electrodomèstics.

Quan fem referència a les fregidores industrials, s’ha de tenir clar que aquestes poden funcionar gracies a dues fonts d’energia: o bé funcionen per gas o bé gracies a l’electricitat. Per tant, el funcionament de les fregidores variarà segons la seva font d’energia. Pel que fa a la fregidora elèctrica aquesta és similar a la que es pot tenir a una llar quotidiana però a gran escala, sovint aquest tipus de fregidores gasten més energia que les que funcionen amb gas.

Les fregidores industrials normalment estan fabricades amb acer inoxidable, ja que es tracta d’un material resistent a les taques i la corrosió. Molts models porten incorporats un termòstat que controla la temperatura de l’oli, fet que permet estalviar energia i mantenir-la tota l’estona a la mateixa temperatura. Tanmateix, porten un sistema de filtració de l’oli, el qual ajuda a extreure les restes de menjar que han quedat en l’aparell; d’aquesta manera l’oli es pot reutilitzar de forma correcta i saludable.

Algunes de les possibles averies que podem tenir amb aquests aparells són:

 • Problemes amb la instal·lació de gas o d’electricitat que dóna energia a l’aparell
 • La fregidora no s’engega
 • La llumeta pilot no funciona
 • Falta de manteniment i higene

 LES CUINES INDUSTRIALS

Les cuines industrials normalment estan construïdes pràcticament al 100% amb acer inoxidable, tant els aparells com les taules ho solen ser ja que es tracta d’un material còmode i fàcil de netejar i desinfectar.

Pel fet que estan tractant amb aliments que ingerirà una altre persona tenen uns protocols importants a l’hora del manteniment i bon estat tant dels aliments com dels espais i aparells que hi ha dins d’aquestes.

Un altre aspecte a tenir en compte en les cuines industrials són els diferents espais que la composen. Normalment en les cuines industrials hi ha el magatzem, en el qual s’hi col·loquen els aliments i en el qual hi ha una cambra de refrigeració i congelació per guardar els productes necessitin estar en temperatures baixes com la carn, la fruita i verdura, etc. També, hi trobem un espai de preparació de plats o aliments, aquest ha de ser un espai gran en el qual hi ha d’haver taules de treball, estufes per mantenir el menjar calent, aixetes i espais per rentar aliments, estris com batedores i liquadores, utensilis de cuina, recipients per a contenir el menjar, etc.

Un altre espai que contenen les cuines industrials és l’espai de cocció, aquest inclou dos subespais el de zona calenta i el de freda. En l’espai fred es preparen amanides i menjars que no requereixen cap temperatura calenta; en l’espai calent, per altra banda, es preparen sopes, cremes, carns, peix, pastes, arrossos, verdures, etc. En l’espai calent, per tant, hi haurà estufes, fregidores, campanes, planxes, refrigeradores, forns, utensilis de cuina, etc.

Els dos últims espais que composen la cuina són l’espai del servei de menjar en la qual es posa el menjar per als consumidors o bé es porta empaquetada a cada zona indicada; i l’altre espai és la zona de rentar, en la qual hi ha tots els productes de neteja i piques i aixetes per tal de rentar adequadament els utensilis utilitzats.

Algunes de les possibles averies que ens podem trobar en les cuines industrials estan sovint relacionades amb els aparells i sistemes de cocció, preparació i neteja que s’utilitzen i es tenen instal·lats.

EL FORNS INDUSTRIALS

Els forns industrials són aparells o màquines que produeixen calor i que un cop produïda aquesta la mantenen dins d’un espai aïllat tèrmicament. Els forns industrials es fan servir tan per coure, escalfar i/o assecar aliments, com a nivell més industrial.

L’energia per a fer funcionar un forn es pot extreure de diferents fonts, com ara la combustió de llenya, gas o altres; la radiació, per exemple de llum solar; i a través de l’electricitat.

Existeix una classificació de forns segons els usos que aquests tenen, aquesta és:

 • Ús dins la cuina: és el que serveix per coure, fornejar, escalfar, etc. aliments com carn, peix, verdures, pa, pastissos, postres, etc.
 • El forn ceràmic o industrial: són aquells aparells que serveixen per coure l’argila.
 • Altres: aquests són diferents tipus de forns que serveixen per assecar materials humits com poden ser la fusta o la pintura sobre metalls, etc. Un exemple de d’un d’aquests forns és el que s’utilitza per a la pintura dels cotxes.
 • Forns de cremació: serveixen per cremar productes i objectes concrets.

L’objectiu principal dels forns industrials es elevar la temperatura de certs productes per sobre de la temperatura ambient per tal de incrementar la temperatura d’un cos, fondre materials pesats o d’estructura dura (metalls) i estovar materials per tal de, posteriorment, poder-los manejar més fàcilment. Per tant, les temperatures a les quals poden arribar els forns industrials són molt més precises i altes a les dels forns quotidians als que estem acostumats.

A continuació, descriurem els tipus de forns segons la seva font d’energia:

 • Forn de llenya o de fang: funciona a partir de materials forestals, energèticament poc eficient.
 • Forn de gas: molt eficaços i poc contaminants.
 • Forn elèctric: útils i fiables.
 • Forn de microones: funciona gracies a les ones electromagnètiques. Sobretot es fa servir per escalfar o coure aliments.
 • Forn d’inducció.
 • Forn de resistència.

Les avaries o problemes més comuns en els forns són:

 • Problemes en la font d’energia que el subvenciona
 • El forn no s’engega
 • El forn no escalfa el suficient
 • No funcionen totes les possibles funcions que té el forn
 • Falta de manteniment i higiene
 • El cremador principal no s’engega
 • El pilot no s’engega
 • Errors en les vàlvules, cables, resistències, fusibles, motors, interruptors, transformadors, o altres components de l’aparell.