CATALÀ / CASTELLANO

ELS NOSTRES SERVEIS

FUSTERIA

FUSTERIA - cab

MURIOLTEC ÉS LA SOLUCIÓ DEFINITIVA I RÀPIDA PER A QUALSEVOL PROBLEMA O AVARIA DE FUSTERIA

 

Fem instal·lacions, manteniments i reparacions.

Si no es pot reparar, canviem per nou, sempre amb la millor relació qualitat/preu.

Atenem particulars, comerços, despatxos, hostaleria i comunitats.

Treballem amb materials de qualitat que ens permeten entregar als nostres clients la Garantia MURIOLTEC certificada per escrit a la finalització de totes les feines.

Si una porta rasca a terra, o se t’ha espatllat un tancament, els marcs o sòcols s’han bufat, o si algun mobiliari se t’ha avariat , no dubtis en trucar-nos, SOM RÀPIDS I EFICAÇOS, ESPECIALISTES EN PROBLEMES CRÒNICS I DE DIFÍCIL SOLUCIÓ.

Instal·lem, mantenim i reparem portes, finestres, panys, frontisses, poms,.. Tot tipus de mobiliari de fusta, parquets, tarimes..

Fem i instal·lem revestiments de fusta, mobiliari, peces de totes mides i formes,..

Redactem i documentem informes complerts amb imatges del teu sinistre per a totes les companyies d’assegurances. Inclòs dins del preu de l’ atenció a l’ avaria.

Volem ser part de les teves solucions, truca’ns, segur que ens recomanaràs.

Garantia MURIOLTEC certificada per escrit en tots els nostres treballs.

FUSTERIA - in 1
FUSTERIA - in 2

MÉS INFORMACIÓ:

La fusteria és la feina a la qual es dedica el fuster. El fuster és aquella persona especialitzada en construir, arreglar o treballar amb la fusta o objectes construïts amb aquest material. Per tant, definim la fusteria com a aquella tècnica que treballa la fusta com a matèria prima i en fa objectes útils i concrets, com ara mobles, peces, etc.

La fusteria també fa referència a l’espai o taller on treballa el fuster amb la fusta o altres materials derivats d’aquesta.

L’objectiu d’aquest ofici és modificar la matèria primera (fusta) per tal de convertir-la en objectes útils per a la vida quotidiana o laboral com ara mobles, portes, finestres, jocs, taules, escriptoris, cadires, etc. Per a la producció de mobiliari de mobles i decoració, els fusters reben un nom específic el qual indica que aquestes persones es dediquen específicament a fabricar aquest tipus de material, aquest és: ebenista.

Si fem referència a la història d’aquesta tècnica o ofici, cal dir que aquesta és una de les tasques més antigues que encara existeixen avui en dia. Antigament la majoria de objectes es feien amb fusta i no amb altres materials més cars o més moderns, és per això doncs, que el fuster és present a les nostres societats des de fa molts anys. No obstant, cal considerar que les eines que utilitzava el fuster antigament no són les mateixes que utilitza ara, han evolucionat i, tanmateix, els materials també han evolucionat. En el passat bàsicament es treballava la fusta natural i avui en dia el fuster treballa amb fusta natural, però també amb altres tipus de fustes que ja han estat modificades. Actualment també treballa amb nous materials que han aparegut en aquest món i que no tenen res a veure amb la fusta, com poden ser l’alumini o el PVC en la producció de finestres i portes. Aquest tractament de nous materials dóna lloc a nous noms relacionats amb la fusteria com poden ser fusteria d’alumini o fusteria de PVC.

Els materials més utilitzats i modificats pel fuster són: la fusta natural, la fusta un cop ja ha estat tractada, la qual s’anomena fusta tractada o semielaborada, materials sintètics o altres materials que són derivats de la fusta.

 En relació a algunes de les tasques més comunes en l’art de la fusteria són:

  • Polir
  • Serrar
  • Clavar
  • Encaixar
  • Envernissar
  • Encolar
  • Llimar

Algunes de les eines que utilitzen els fusters, o que s’utilitzen en la fusteria són: el martell, els escaires, els regles, el filaberquí, el paper de vidre, diferents tipus de serres, les broques, etc.

Pel que fa a algunes de les màquines, les quals utilitzen els fusters, aquestes són: serres elèctriques, ribots elèctrics, trepant, etc.